Ångtvätt

Ångtvättmaskiner går att använda till en mängd olika jobb. De är utmärkta för att rengöra på ett skonsamt och miljövänligt sätt. Ångtvätt vid användning är därför lämpligt i många olika sammanhang. Den rengör endast med het vattenånga och dödar både bakterier och svampsporer.

Ångrengöring av golv

Ångtvätt till golv är ett utmärkt sätt att hålla rent. Utan att behöva använda starka tvättmedel får du bort både smuts- och fettfläckar liksom tar död på bakterier. Med en golv ångtvätt gör du effektivt rent även i hörn och på svåråtkomliga ställen.

Ångtvätt av textil

Med en ångtvätt för textilier kan du rengöra tyger som är svåra att tvätta på andra sätt. Det kan handla om större mattor eller gardiner, möbelklädsel eller klädda sänggavlar. Du kan även använda en ångtvätt för liten plats för att punktrengöra sängöverkast eller bilsäten. Den heta ångan avlägsnar både smuts och fett samt dödar bakterier. I och med att ångtvätt använder lite vatten är tygerna torra redan en kvart efter rengöringen.

Ångtvätt för industri

På arbetsytor och maskiner i verkstad och industri är det vanligt med rester av fetter och oljor som samlar smuts. Det vanliga sättet att hålla rent är med olika avfettningsmedel. Med ångtvättar för industri behöver du inget sådant. Istället låter du ånga med en temperatur av 180º C, göra jobbet.

Miljövänligt

En modern högtryckstvätt förbrukar ungefär 400 liter vatten i timmen. Använder du ångtvättar, går det åt endast cirka 20 liter. Det är alltså enormt vattenbesparande. En ångtvätt är dessutom mycket skonsam mot miljön eftersom den rengör helt utan kemikalier.